FAQ

Cortenstaal dankt haar naam aan de afkorting “cor” (corrosion resistant = corrosiebestendig) en “ten” (tensile strength = treksterkte). Het materiaal bestaat uit ijzer waaraan chroom, silicium, nikkel, fosfor en koper is toegevoegd. Cortenstaal is een sterk, duurzaam materiaal. Het heeft een lange levensduur en is recycleerbaar. Het is een weervast staal. Een typisch kenmerk voor dit materiaal is de roestachtige kleur. Cortenstaal zorgt voor een warm, uniek veranderend effect. Het blanke materiaal evolueert van warm oranje naar een roodbruine kleur wanneer het aan de natuurlijke elementen wordt blootgesteld. Het duurt ongeveer 6 tot 18 maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot wanneer de definitieve oxidatielaag is gevormd. Dankzij deze laag wordt het onderliggend materiaal beschermd tegen het verder doorroesten omdat er geen zuurstof meer aan kan. Opgelet: wees alert op welke ondergrond u het materiaal zet tijdens de beginperiode van het roestproces. In het begin kan het materiaal ‘roestsporen’ nalaten.

De gekleurde plantenbakken zijn uit gepoedercoat, elektrolytisch verzinkt staal vervaardigd. De zinklaag op het basismateriaal zorgt al voor een goede bescherming. Bij de afwerking worden de plantenbakken met een extra beschermende grondlaag behandeld. Voor de maximale bescherming worden de plantenbakken in de gewenste kleuren gepoedercoat. Poederlakken is een elektrostatisch verfproces waarbij poeder op een geaard werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven wordt gesmolten. Poederlakken biedt een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en uitstekende bestendigheid tegen extreme weersinvloeden.

Padoek is een hoogkwalitatief en extreem duurzaam hardhout. Het is een zeer mooie houtsoort met een luxueuze uitstraling omdat het mooi zilvergrijs wordt.
Prijzen zijn op aanvraag te verkrijgen via info@ferdu.be of via het contactformulier op deze website.
Dit kan via het contactformulier van de website of door een mailtje te sturen naar info@ferdu.be
Zeker en vast. Neem gerust contact op via info@ferdu.be